Vinnarna berättar: Thomas Johansson

Publicerat 23 juni 2018 av Svenska Tennisförbundet

Finalspecial! Nedräkningen fortsätter till årets Elite Hotels Next Generation. Thomas Johansson, vinnare 1986, 1988 och 1989, berättar om sina minnen från det som då hette Kalle Anka Cup.
(Återpublicering av tidigare gjord intervju)

Om jag säger Kalle Anka Cup/Elite Hotels Next Generation – vad tänker du på då?
– Jag tänker på Holmenbanorna i Norrköping där vi spelade inom distriktet. Kommer aldrig glömma när jag spelade Kalle Anka för första gången just där. Jag fick möta toppseedade Mattias Jonsson som var tre år äldre och storfavorit till att kvalificera sig till Sverigefinalen i Båstad. Min pappa sa att om jag lyckades att ta ett game så fick jag välja vilken glass jag ville i kiosken på väg hem. Jag fick stryk 6–0, 6–1 men var ändå överlycklig.

Vilket är ditt starkaste minne?
– Mitt starkaste minne har alltid varit invigningen i Båstad när man fick gå in på centrecourten bland alla andra spelare. Fredrik Belfrage höll då i invigningen och man var alltid livrädd att han skulle komma fram och ställa några frågor. Det blev alltid en trevlig och familjär stämning och ett bra startskott för tävlingen. 

Hur mycket betyder den här tävlingen för våra juniorer?
– När jag spelade som junior så var det Kalle Anka man alltid såg fram emot. Ett fantastiskt arrangemang där man fick både stifta nya bekantskaper och samtidigt mäta sig mot de bästa spelarna i länet och landet. Kalle Anka kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

Sverigefinalen av 2018 års Elite Hotels Next Generation invigs söndag 24 juni.