Läger för Flickor och pojkar -03 i Elite Hotels Next Generation läger, Båstad 7-8/5

Publicerat 20 juni 2018 av Region Syd

Den 7-8 maj genomförde Tennis Syd och RIG Båstad ett Elite Hotels Next Generation Utbildningsläger för 11 flickor och pojkar födda 2003 på Båstad Sportcenter under ledning av Niklas Rosengren, Pontus Bergevi, Lars-Anders Wahlgren och Johan Sjögren.

Under de sammanlagt åtta timmar vi tränade tennis tillsammans låg fokus på spelarnas djupleds arbete vid baslinjen, att hålla låg tyngdpunkt, spela med god marginal över nätet i transportspelet och att glida till bollen. På programmet stod också matchspel. Den fysiska träningen var främst inriktad på kort intervall träning (löpning). Inför hemresan fick spelarna också information av RIG Båstad om dess verksamhet.

Läs mer

Läger för Flickor -07 i Växjö Ready Play NG Utbildningsläger F 11 23-24/2

Publicerat 27 mars 2018 av Region Syd

Den 23-24 februari genomförde Tennis Syd ett Elite Hotels Next Generation Utbildningsläger för flickor 11 år (2007) på Ready Play Tennis Academys fina anläggning i Växjö i samarbete med Stefan Edbergs Stiftelse och Wilson. Totalt blev det 3.30 timmars träning per spelare under dag 1 som följdes upp med ytterligare 2,5 timmar dag 2. Vi tränade främst på variation och tempo växlingar i samband med poängspel i singel och i dubbel fokuserade vi mycket på spelarnas positionering på banan. Vi hann också med ett kortare teoripass gällande Next Generations Proffslista och en Frågesport som handlade om nationell och internationell damtennis, Fed Cup, Grand Slam och OS. 

Läs mer