Läger för Flickor och pojkar -06 i Örebro 19/11

Publicerat 21 november 2016 av Region Öst

Lägret den 19 november 2016 samlade 26 deltagare från 11 olika klubbar. Denna dag skulle även föräldrarna få utbildning i hur man på bästa sätt stöttar sina idrottande barn. 

Lägrets tränare var Mirza Beciragic, Franck Lafuma och Anton Johansson. 

Pass 1 10:00-13:00

Fokus på Pass 1 var säkerhet. Spelarna fick spela mycket grundslag med fokus på marginal och båge över nät. Spelarna fick via uppgiftsbaserad träning olika uppgifter att lösa på snabbast möjliga sätt. Passet avslutades med olika stafetter där spelarna delades upp i 4 olika lag där de olika koordinationsförmågorna sattes på prov. 

Lunch 13-14

God lunch för både föräldern och spelaren! Några föräldrar tog även tillfället att prata om de uppgifter som delades ut på föräldrautbildningen. 

Pass 2 14-17

Dagens andra pass skulle handla om matchspel. Matchspel med serve och matchspel utan serve. Uppgiften var att hela tiden kunna täcka banan på bästa möjliga sätt. Att hitta en ny position på banan när man har slagit sitt slag är väldigt viktigt för att på bästa möjliga sätt kunna ge svar på motståndarens "frågor" samt att kunna ställa egna "frågor" till motståndaren. 

Det bör tilläggas att varje pass även hade en ren fys-station där spelarna tränade på de olika koordinationsförmågorna som är väldigt viktiga för spelarna i denna ålder att utveckla för att på så sätt kunna ha enklare för teknikinlärning. 

Tränarna var nöjda med samtliga deltagare och gläds åt att det var så många deltagare från många av regionens olika klubbar. Trots att tennis är en individuell sport så måste man ta hjälp av varandra och på ett sunt sätt trigga varandra till att bli bättre tennisspelare. Det är något som inte sker över en natt utan långsiktighet är mycket viktigare än kortsiktiga resultat. 

Totalt 3 bilder.