Läger för Pojkar -01 i Kalmar 13-14/4

Publicerat 17 april 2013 av Region Syd

Lördag och söndag 13-14 april hölls ett nytt SEB Next Generatioläger i Kalmar för pojkar födda 2001 från olika klubbar ingående i Region Syd.

På lördagseftermiddagen samlades 14 unga spelare och deras föräldrar för en genomgång av helgens aktiviteter. Några viktiga punkter lyftes då fram, där kamratskap och viljan att alltid ge 100 procent på banan var ett par av dem som noga poängterades.

Träningen inleddes med ett fyspass anpassat speciellt för tennis. Ett tufft träningspass som varade en halvtimme. Därefter var det dags för förväntansfulla och rejält uppvärmda killar att beträda banorna i Kalmar tennishall. Första passet på bana ägnades åt att få igång fotarbetet i ett par övningar där fokus låg på säkerhet. Grundslag och serve nöttes lite extra. Efter mat och lite vila återupptogs träningen med poängspel. Sedan blev det kvällsmat och sömn, det gällde att ladda batterierna igen inför nästa dags övningar.

På söndagen stod matchspel i olika former varvat med fysträning utomhus i den plötsligt uppdykande solens sken på programmet. Det var roligt att se hur spelarna tagit in information och utvecklat sitt spel grundat på de saker vi gått igenom under denna härliga helg.

Tack för ett lyckat läger!

Tränarna
Ulf Johnsson & Robin Strandberg

Totalt 4 bilder.