Läger för Pojkar -00 i MBTK 6-7/4

Publicerat 17 april 2013 av Region Syd

Det var 19 förväntansfulla pojkar (födda 00) som kom till Malmö under helgen för ett SEB Next Generationläger och som ledare var Pontus Bergevi och Mattias Arvidsson. Vi startade med en genomgång och klargjorde vad som gäller med tanke på uppförande på och utanför banan.
Attityd, inställning och bra fotarbete och ha roligt var huvudtemat, där alla lyssnade och var taggade att gå ut på banan för att spela tennis.

Träningen startade med en lång uppvärmning och sedan på tennispasset var det fokus på kontroll, längd, marginal för lite förberedelse inför den kommande grussäsongen. Vi genomförde längdövningar med poäng. Den som hade flest träffar mellan servelinjen och baslinjen på 3 minuter (bästa resultat var 48). Vi åt sedan middag och laddade därefter för ett nytt kvällspass, där huvudfokus var singelspel med olika taktiska övningar där de fick "tänka" och lära sig ta beslut på rätt bollar. Efter passet blev det nedjoggning och sedan en natt smörgås innan det var God Natt.

Söndagen startade med en uppvakning innan det var frukost. Vi genomförde då en lång uppvärmning med fokus på koordination, kontroll och balans. På tennispasset körde vi en singelturnering i tiebreaks form under 3 timmar. Vi försökte framföra att resultaten inte var det viktiga, utan att de jobbade med ett taktiskt tänk utefter det vi jobbade med under lördagen, att t.ex på svåra bollar inte ta svåra lösningar utan spela en enkel tennis och "gå" för rätt bollar. Vi avslutade med lite sprints och sedan var det en välbehövlig nedjoggning och stretching.

Vi sammanfattade sedan helgen och alla åkte hem trötta, nöjda efter en intensiv helg med tennis kompisar från hela regionen

Mvh
Pontus Bergevi

Totalt 1 bild.