Läger för Pojkar -02 i TK 77 (Vetlanda) 6-7/4

Publicerat 17 april 2013 av Region Syd

Under helgen 6-7 april genomfördes ett SEB Next Generation läger i Vetlanda för pojkar -02. Juniorer från olika klubbar runtomkring region Syd var samlade för att delta i lägret. Förväntansfulla, nyfikna och intresserade juniorer samt föräldrar hälsades välkomna av tränarna under samlingen, där helgens aktiviteter också presenterades.

Största punkterna inför lägret som presenterades innan lägret började var att kunna agera på ett professionellt sätt, såväl på som utanför banan. Attityd, utrustning, kost och sömn var några viktiga punkter. Att ge 100% på varje pass poängterades gång på gång. När det kommer till antalet träningstimmar är det viktigt att komma ihåg att kvalité går före kvantitet.

Under första passet på lägret låg fokus på säkerhet, fotarbete och volley. Tennisens tre zoner gicks igenom samt hur varje zons rörelsemönster kan se ut, som sedan blandades ihop med övningar. Under passen blandades teori med övningar. Dagens andra pass bestod av volley- och attackövningar. Dagen avslutads med fysövningar innan det var dags för kvällsmat.

Singel- och dubbelspel fick bli lägrets avslutning. Det var kul att se spelarna under matcherna, där de tydligt visade att de tagit in informationen från gårdagens teoripass. 

Tack för ett härligt läger!

Tränarna
Arvin Mosallanezhad & Ulf Johnsson

Totalt 1 bild.