Läger för Pojkar -01 i Kalmar 9-10/2

Publicerat 14 februari 2013 av Region Syd

I helgen samlades nio stycken laddade pojkar för läger i Kalmar. Dagen började med ett fyspass där vi tränade genom hela kroppen, men störst fokus låg på bålen. Sen var det äntligen dags att börja spela tennis. Första passet började vi jobba med precision och att slå bollen med längd.

Efter att ha fyllt på energiförråden med lite mat var det återigen dags att äntra banan för lite tennis. Detta pass hade vi fyra stationer där vi tränade på att alltid ställa sig i mitten av var motståndaren kan slå sitt slag(centrumteorin) samt zontennis. Beroende på var man står i banan ha en plan/tanke med varje slag. Taktiskt tänkande. Det var även serve och retur träning. Vi vill att juniorerna alltid ska veta var de vill sätta sin serve och att de väljer ”rätt” serve beroende på var motståndaren står, vilket hans bästa/sämsta slag är m.m.

Dag två började med ett uppvak för att få igång nio trötta själar. Efter frukost repeterade vi de fyra stationerna och resten av dagen bestod av singel och dubbel matcher.

Vi märkte stor skillnad i tänket hos adepterna efter dagens matchspel. Att slå in bollen och vänta på nytt läge om man står i ”röd” zon samt att ta kommandot i poängen om man kommer in i banan(gul zon). 

Vi önskar alla ett stort lycka till i framtiden

Carl Nilsson Ulf Johnsson

Totalt 1 bild.