Läger för Pojkar -99 i TK 77 (Vetlanda) 9-10/2

Publicerat 14 februari 2013 av Region Syd

Den 9-10 februari så genomfördes ett SEB NG läger i Vetlanda för Tennis Syds lovande pojkar födda 1999. Det var nio spelare som var uttagna för detta läger och det var en oerhört hög spelnivå, där alla kom hit för 2 dagars intensiv träning med ledarna Pontus Bergevioch Arvin Mosallanezhad.

Vi startade lördagen med en genomgång, där vi tryckte på att fokus under dessa dagarna är:

- attityd/inställning
- fokus
- fotarbete
- noggrannhet
- ha roligt
- kvalitet

Vi startade sedan med en lång uppvärmning följt av tre timmars tennisträning, där vi jobbade med tre spelare på varje bana och vi körde många varierande övningar kopplat till kontroll, noggrannhet och ett bra fotarbete. Alla jobbade på enormt bra och visade en fantastisk inställning och alla peppade varandra och skapade en otroligt bra stämning i hela TK 77:s tennishall. Att stå som tränare i den miljön med så många duktiga spelare är en oerhört stor förmån, så roligt.

Efter passet blev det middag och därefter lite vila innan kvällspasset som startade 18.00.
På detta träningspasset jobbade vi mycket med serve-volley och olika offensiva övningar med poäng. Avslutningsvis så genomförde vi ett varierat fys och styrkepass.

Söndagen startade med en promenad kl.07.00 för att komma igång innan sista träningspasset som genomfördes mellan 08.00-11.00. Det var matchspel på schemat, både singel och dubbel, där vi efter en lång uppvärmning/inbollning började med serveträning i 20 minuter utefter olika mål och uppgifter som de skulle ha fokus på. Efter tennispasset så blev det lite sprints, lite styrkeövningar innan vi slutligen joggade ner och stretchade ut efter 2 intensiva dagar med mycket träning.

Det var en otroligt bra grupp som verkligen jobbade och visade en bra inställning och attityd och alla var proffsiga i sitt uppträdande både på och utanför banan. Verkligen roligt att se hur de mognat sedan de första NG lägren dessa killarna var på för några år sedan. Jag anser att det är oerhört viktigt att vi ledare jobbar med ovanstående delar och klargör vikten av inställningen/attityden och noggrannheten i allt de gör för att nå en optimal utveckling som tennisspelare

Tränarna Pontus Bergevi och Arvin Mosallanezhad

Totalt 1 bild.