SALK Open SEB On Tour

Publicerat 2 februari 2013 av Region Norr

Under jul/nyår spelades traditionsenligt SALK OPEN 2012/2013. Tennis Norr var på plats med 24 spelare och två ledare, med spridning från Luleå i norr till Söderhamn i söder. 
De första spelarna anlände redan på juldagen och vi hade spelare kvar ända till sista söndagen, då 10-åringarna gjorde upp i slutspelet.

Varje dag bestod av inbollning på morgonen och vi hann även med en del träningspass i Äppelviken och Mälarhöjden.

Överlag var det en tuff turnering för oss med många nervösa spelare, som inte presterade i nivå med vad de kan. Överdrivet stor respekt och alldeles för svårt spel präglade många av matcherna. Tidigt i matcherna märker man att många ser stressade ut och vill avgöra duellerna alldeles för snabbt. Att hänga med i tempot klarar de flesta av.

Några fina resultat fick vi med oss när vi summerar ihop det hela. Felix Svensson, Ljusdal, nådde kvartsfinal i PS16 och för klubbkamraten William Anth-Forsberg tog det stopp i åttondelsfinalen i samma klass. Bland de yngsta lyckades Axel Mannelqvist, Övik, bäst genom att även han ta sig till kvartsfinal i 10-årsklassen.

Positivt är att vi, som alltid, har ett glatt gäng som sprider positiv energi till gruppen. Många är även skolade på ett bra sätt och självgående utanför banan – ett moment som är nog så viktigt om man vill lyckas i tennis.

Vi krigar vidare och tränar ännu hårdare för att komma ännu vassare nästa år!

Bertil & Urban

Totalt 2 bilder.