Läger för Flickor -00 i SEB Next Generation Nationellt läger Eskilstuna 14-17/11

Publicerat 29 november 2013 av SvTF Läger

SEB Next Generation Nationellt läger i Eskilstuna 14-17/11

Deltagare:

Sydney Berlin, Fair Play TK, Amanda Citré, Malmö-Bellevue TK, Ida Ferding, Västerås-Fridnäs TK

Karin Johansson, Kristinehamns TK, Josefin Opitz, Malmö-Bellevue TK, 

Alexandra Viktorovitch, Tabergsdalens TK, Melis Yasar, Fair Play TK, Lisa Zaar, Enskede LTK

Ledare:

Mari Andersson, Paulina Milosavljevic, Fredrik Hörnell

Vi tränade totalt sex pass under fyra intensiva dagar i Eskilstuna. Tjejerna har visat väldigt bra inställning och vilja att utveckla sin tennis. Utöver tennis har vi spelat lite fotboll, basket och innebandy samt kört på med bra uppvärmningar, fysträning och återhämtning. Ett uppskattat inslag var också när Paulina höll en introduktion i Serbisk folkdans i samband med en uppvärmning.

På banan har vi framförallt jobbat med grunderna som rörelse, precision och position samt serve och returer + 2:a slaget. Vi har även pratat om och jobbat med taktiska delar som att bygga upp poängen, kliva in och sätta press/såra vid läge samt avsluta. Tjejerna har även fått jobba med att sätta upp mål och reflektera/utvärdera kring träning och matchspel. På fredagen var det "tjejkväll" där Mari och Paulina frågades ut av tjejerna kring sina erfarenheter som duktiga spelare.

Delar att jobba vidare med är det som är nämnt ovan som rörelse (mycket i djupled) precision och position i banan samt serve (placering) och returer (att kliva in och sätta press på 2:a serven). Vi tycker också att tjejerna behöver jobba mycket med taktiska delar där en del är att hitta balansen mellan att spela tufft och att vara bollsnål och noggrann i val av slag.

Viktigt är också att jobba hårt och kontinuerligt med de fysiska delarna samt att det finns en bra tränings- och tävlingsplanering och en individuell utvecklingsplan för spelarnas fortsatta satsning och utveckling.

Tack för roliga och bra dagar i Eskilstuna, kör hårt framöver!

Mari, Paulina, Fredrik

Totalt 4 bilder.