Läger för Pojkar -99 i Jönköping 27-30/10

Publicerat 13 november 2013 av SvTF Läger

SEB Next Generation Nationellt läger i Jönköping för P14.

27-30/10

Deltagare: Joel Åkerlund, Näsbyparks TK, Linus Bergevi, Helsingborgs TK, Hjalmar Condé, KLTK, Karl Friberg, Båstad TS, Jonas Eriksson Ziverts, SALK, Victor Dahlstrand, Helsingborgs TK, Filip Hallin, Farsta TK

Ledare: Pontus Bergevi, Micael Schjölin, Fredrik Hörnell

Inriktning på lägret:

Proffsighet och noggrannhet

Rörelse och positioner

Serve & returer

Det offensiva

Matchspel

Vi har tränat totalt 7 pass under de fyra dagarna i Jönköping. Utöver tennis har det varit fysträning och teoridelar. Spelarna har även fått jobba med att sätta mål, sin spelplan samt att reflektera och utvärdera kring träning och matchspel.

Killarna har kört på bra och har utvecklats under året, både spelmässigt men även kring delar som rutiner, inställning och attityd mm. Delar att jobba vidare är givetvis grunderna som rörelse, precision och position samt att förstå vikten av att jobba mycket med serve och returer och där börja se sin serve som ett viktigt vapen. Vi har även jobbat med det offensiva, att spelarna kliver in i banan vid läge och även följer upp på nät. Detta gör dem allt bättre i övningarna och det börjar även landa bättre i matchsituationerna. Viktigt är också att jobba hårt och kontinuerligt med fysdelarna och att det finns bra planeringar som tränings- och tävlingsplanering och en individuell utvecklingsplan för spelarnas fortsatta satsning och utveckling.

Tack för ett bra läger och lycka till framöver!

Pontus, Micael och Fredrik

Totalt 4 bilder.