Läger för Pojkar -07-08 i GLTK 7-7/4

Publicerat 18 april 2019 av Region Göteborg

 

Lägret inleddes med en presentation av de ansvariga tränarna Alexander Fager, Lisa Andersson och Azra Handzar samt genomgång av lägrets tema. Temat var matchspel samt uppbyggnad av poäng.

Träningen inleddes med gemensam uppvärmning, följt av två stationer med tennis och en station med fys. Efter 45 minuter roterade eleverna, som då var indelade i 3 grupper. 2 grupper hade 6 personer, 1 grupp hade 7. Tennisövningarna fokuserade på just uppbyggnad av poäng samt matchspel. Fysövningarna fokuserade på övningar som är enkla att koppla till tennisen. 

Efter detta första pass var det dags för lunch samt quiz och gemenskap. Vi hade även en diskussion med spelarna där frågan ”Vad gör du för att visa att du är seriös” ställdes. Det tog ett litet tag innan alla deltagare förstod frågan helt, men när dom väl gjorde det blev det många intressanta diskussioner med många bra svar.

 

Dagen avslutades med gemensamt matchspel i hot seat variation. Deltagarna delades in i lag med två personer i varje och fick spela match mot andra lag till 7 poäng. Vinnarna bytte med det laget som vilade, och det förlorande laget fick behålla sina poäng från föregående match. Därefter la vi till regeln att laget som byter in också måste byta lagkompisar. Man fick nu alltså inte spela med samma person två matcher i rad.

 

Vi vill tacka alla deltagare för ett bra läger och hoppas att vi ses igen inom en snar framtid!