Läger för Flickor och pojkar -03 i Båstad 11-12/9

Publicerat 28 november 2018 av Region Göteborg

Under detta tvådagarsläger åkte sex göteborgare till Båstad för att träna tennis och fys. Totalt spelades fyra tennispass och två fyspass. Alla spelare bodde på Drivan. Varje tennispass hade ett eget tema men genomgående i alla tennispass var poängspel. Avslutningsvis samlades alla spelare och föräldrar på en informationsträff tillsammans med tränarna Niklas Rosengren och Helena Thornadsson.

Läger för Flickor och pojkar -04-05 i Växjö (Ready Play TC) 25-26/8

Publicerat 28 november 2018 av Region Göteborg

Vid detta läger fokuserade vi en hel del på fys. Vid tennisträningarna var det fokus på offensivt spel, sätta fart på lösa bollar samt taktiska moment. Den första dagen innehöll två tennispass à 1,5 timme samt två fyspass på ca 1 timme vardera. Tennispass 1 innehöll övningar som fokuserade på marginaler sett till både längd och höjd, matcher på halv bana (både rakt och cross) med fokus på tålamod och att söka mitten mellan slagen samt french game. Fyspass 1 var stationsträning där spelarna gjorde enkla övningar med sin kropp- och kroppsvikt som hjälp. Tennispass 2 fokuserade på volley, attackspel och serve. Fyspass 2 var Multi SkillZ. Den andra träningsdagen bestod av ett fyspass och ett tennispass. Tennispasset fokuserade på taktik i poängspelsform med hjälp av Svenska Tennisförbundets matchkort. Ledare på lägret var Blago Talevski, Caroline Eriksson, Helena Thornadsson och Filip Edvardsson.

Läger för Pojkar -04-05 i Växjö, Ready Play 24-25/3

Publicerat 23 april 2018 av Region Göteborg

12 göteborgskillar samlades i Växjö för ett läger med tema ”matchspel”. Innan lägret hade alla fått i uppgift att skriva ner en sak som de ville fokusera extra på i sitt spel under lägret och som de skulle våga träna på i matchspelsituation, vilket också lämnades in till ledarna.

Spelarna fokuserade generellt också på att vara positiva på banan och ha en bra attityd. Viktigt är ”spelet mellan bollarna”. Vidare jobbade vi med Fötter, Fokus och Fotarbete som är tre F som genomgår alla lägeraktiviteter.

Läs mer